Könnyű krém recept süteménybe

A teteje cukorvirágokkal és cukorgyönggyel is díszítve van.
Sokan vagyunk úgy, hogy gyorsan kellene valami finom süti, finom krémmel, vagy csak egy poharas krém, vagy egy olyan tortakrém, ami tuti nem folyik szét.

Közreadom, én milyen krémet készítek mostanában, hátha valakinek segítek ezzel:

Mindig jól sikerül tortakrém


Hozzávalók:
- 1 csomag főzős pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
- pici só

A díszítés után halmoztam bele az eperzselét,
ami gyakorlatilag azonnal rádermedt a hideg krémre.
- 10 dkg vaj (fontos, ne margarin legyen!)


Az ügymenet:

A pudingporból a tej, cukor és csipet só segítségével hagyományos pudingot készítünk.
Még forró "korában" beledobjuk a vajat, és addig kevergetjük, míg el nem olvad teljesen.
Ez után lefedjük, és így hagyjuk kihűlni. (Hűtőhidegen a legformázhatóbb!)
A lefedés fontos mozzanat, mert így nem "bőrösödik" be a krém.

Ez a krém kihűlve szuperül kenhető, és díszíthetünk is vele.

Ez a torta is ilyen krémmel készült. A tésztája egy egyszerű piskóta.
A közepén látható piros "dologhoz" pedig darabos eperlekvárt főztem össze egy kis zselatinnal, és a kész tortára halmoztam.