Kovácsoltvas a lakásban- trendi vagy ódivatú?


Manapság ismét nagy a divatja a kovácsoltvas (vagy sokszor csak annak tűnő) tárgyak, bútorok, kiegészítők felhasználásának. Nem kell már, hogy kastélyban lakjunk, egy igazán szép, egyedi darab ugyanúgy lehet dísze egy trendi lakásnak, mint egy klasszikus bútorokkal bebútorozott kuckónak.

Előnye, hogy nagyon jól díszíti otthonunkat, kiváló ékessége lehet konyhának, étkezőnek, nappalinak, de még a fürdőszobának is. E mellett egy jól kivitelezett, minőségi darab örök élet, a portörlésen kívül beltérben semmi más gondozást, ápolást nem igényel.

Egyetlen hátránya, hogy fekete lévén eléggé meglátszik rajta a por.





A fenti fotókon szereplő művek a Casalis Grouptól származnak. A Casalis szakemberei igazán alapos, jó minőségű munkát végeznek, legyen szó akár fáról, akár vasról; szívvel-lélekkel művelik meg az alapanyagokat. 

Egyedi tervezésű és kivitelezésű formákból építkeznek, gyári tömeggyártott elemek felhasználása nélkül. A tradicionális kovácsoltvas- formákat saját kezűleg, iparművészeti felfogásban készítik.
A fém mellett a fa iránti szeretet, a fa megmunkálásának egyik különleges módját képviselik: intarzia faképek és intarziás fabútorok is kerülnek ki a műhelyből. 

A képek látványa és a saját tapasztalatok mind azt mondatják velem: kovácsoltvasat mindenhová!