Húslevesből már nem lesz hiány…


ha az összes házi vegetát felhasználom az ízesítésére, amit idén eltettem.

Elkészíteni majdnem egyszerűbb és gyorsabb, mint leírni :)

Évekkel ezelőtt akadtam erre a receptre, sajnos, már nem tudom hol.

A zöldségeket megtisztítva kell mérni, ezek után ledarálni húsdarálón vagy késes aprítóval és a sóval alaposan összekeverve üvegekbe tenni, kb. 1centit hagyva az üveg tetejétől. (Ez azért fontos, mert ha full teli teszed, a sós lé valahogy kifut, és az üveg oldalán kristályosra szárad… saját tapasztalat :))



Ez a recept ízlés szerint módosítható fűszerek hozzáadásával is akár.

Még nem késő, tegyetek el Ti is néhány üveggel!

Íme a hozzávalók:

Házi nyers „vegeta”
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg petrezselyemgyökér
  • 1 kg magvalt paprika (piros, fehér)
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg zellergumó
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg karalábé
  • 2 fej fokhagyma (nagyobb)
  • 1 csomag petrezselyem zöldje
  • 1 csomag zeller zöldje
  • 1⁄2 kg só