ha az összes házi vegetát felhasználom
az ízesítésére, amit idén eltettem.
Elkészíteni majdnem egyszerűbb és
gyorsabb, mint leírni :)
Évekkel ezelőtt akadtam erre a
receptre, sajnos, már nem tudom hol.
A zöldségeket megtisztítva kell
mérni, ezek után ledarálni húsdarálón vagy késes aprítóval és a sóval alaposan
összekeverve üvegekbe tenni, kb. 1centit hagyva az üveg tetejétől. (Ez azért
fontos, mert ha full teli teszed, a sós lé valahogy kifut, és az üveg oldalán
kristályosra szárad… saját tapasztalat :))
Ez a recept ízlés szerint
módosítható fűszerek hozzáadásával is akár.
Még nem késő, tegyetek el Ti is
néhány üveggel!
Íme a hozzávalók:
Házi nyers „vegeta”
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg petrezselyemgyökér
- 1 kg magvalt paprika (piros, fehér)
- 20 dkg karfiol
- 20 dkg vöröshagyma
- 40 dkg zellergumó
- 20 dkg paradicsom
- 20 dkg karalábé
- 2 fej fokhagyma (nagyobb)
- 1 csomag petrezselyem zöldje
- 1 csomag zeller zöldje
- 1⁄2 kg só