Tepsis sült zöldségek

Nem mindig csak varrok ám...
Néha sütök-főzök is :)

A legutóbbi kedvencünk, még a húsvét előtti böjt időszakra készült.
Könnyű, ízletes, de azért laktató is.
És nincs benne hús.

Tepsis sült zöldség


Hozzávalók:
mindenféle zöldségek (kb 2 kg)

egy nagy doboz tejföl
só és ízlés szerinti fűszerek
1 dl tej
olaj a tepsi kenéséhez
10 dkg sajt, reszelve
 
Első lépésben főzz meg mindenféle zöldséget, nagyobb darabokban (mint pl. ha húslevesbe főznéd).
Ízesítsd úgy, mint ha zöldséglevest
szeretnél főzni.
Utána egy tepsit kicsit olajozz meg, a zöldségeket pedig a főzőléből kiszedegetve, vegyesen tedd a tepsibe.
Egy nagy doboz tejfölt keverj ki egy tojással és némi sóval, kb 1 dl tejjel.
Ezt öntsd rá a zöldségekre, kb. egyenletesen elosztva.
Mindezek tetejére jöhet a reszelt sajt, kb. 10 dkg.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és utána tedd bele a tepsis zöldségeket.
Csak addig kell sütni, míg a sajt kicsit megpirul.

Szerintem frissen a legfinomabb, de teljesen hidegen, vagy másnap újramelegítve is finom.
A jó tanácsom: a főzőlevet ne öntsd ki, hanem vagy főzz ki benne tésztát vagy rizst, vagy egy készülő levesnek ez legyen a leve! Ha már belefőtt mindenféle jó a zöldségekből, kár lenne kiönteni!

Amiket én tettem bele:
répa
fehérrépa
burgonya
karalábé
zöldhagyma
vöröshagyma

Jó étvágyat hozzá!