Friss élmények az új kecskeméti uszodából

Voltál már?
Nem? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeem?????????

Hát egyszer mindenképp érdemes kipróbálni.
Már csak amiatt is, hogy saját tapasztalatod is legyen, amikor mások leszólják vagy éppen dicsérik.

A "nagy nap" vasárnap volt, szerencsénkre kb. 9 kor már jegyet vettünk (ami kb. 10 perig tartott). Korán érkezünk hál' istennek, mert szinte nem is kellett sorban állni. 10 körülre viszont annyian lettek, hogy 2 pénztárnál kígyózott kb 30-30 fős sor...

Az első rácsodálkozásunk akkor volt, amikor ki derült, hogy a családi jegy 2 felnőtt és 1 gyermek belépőből áll... végül is, ez a mai magyar valóság... Vagy csak 1 gyereked van, vagy ha többre vetemedtél, a többit úgy sincs pénzed befizetni...

Röpke 10 perc alatt a pénztáros hölggyel közösen megfejtettük, milyen belépőket kell vennünk ahhoz, hogy 5 felnőtt és 2 gyermek közösen el tudjon tölteni egy fél napot benn, a legkisebb ráfizetéssel.

1.jó tanács:
az élményfürdő jegyet érdemes megvenni, mert az olcsóbbal tényleg csak úszni és termálozni lehet!

Karórákat (a belépéshez) megkaptuk, majd visszaadtuk (mert kiderült, hogy nem jót adtak) aztán megpróbáltunk bemenni vele, ami kb. ötödikre sikerült... amúgy a karóra jó ötlet, nyitja az öltözőszekrényt, nyitja a szezám élményfürdő "kapuját", fennmarad a kézen csúszdázás és fejesugrálás közben is.

Kisebb bizonytalanság után betaláltunk az öltözőből a fürdőrészbe, ahol gyorsan birtokba vettük a medencéket és jó magyar módjára bepróbálkoztunk a mi karóránk szerint tilos területekkel is;de sajnos valóban tilosat mutatott a beléptetőkapu a termálvízhez...

Sebaj: kipróbáltuk a centrifugát, a buzgárokat, a hullámmedencét, a barlangrészleget, a kinti és benti gyermekmedencét és a "normál" medencét kint, amiben van buzgár, masszírozós vízsugár és egyébként is nagyon kellemes hőmérsékletű és mélységű víz.
Egy hátránya van, kb. 11-től teljesen a napon van a kinti gyermekmedence is és a kinti "normál" medence is.
Viszont: a gyermekmedence kb. 1 méterre van a "normáltól", így a felnőtt békésen ázogathat, míg gyermeke pancsizik a kb. 40 cm-es vízben, egy karnyújtásnyira.

2. jó tanács: napsütésben 200! faktoros napkrémmel bekenni az összes családtagot... tényleg... mert árnyék az nincs, se közel- se távol!A csúszdáról nincs saját tapasztalatom, de bátyámék kimondottan élvezték. Kb. 3 emeletnyit kell ugyan lépcsőzni, szóval sportosok előnyben!

Amúgy, az élménybelépővel át lehet menni a szomszédos strandra is, de nekünk az nem nagyon jött be.

Apropó!
3. jó tanács: az uszoda udvarán lévő, gyöngykavicsos játszóteret csakis saját felelősséggel és lábbeliben szabad megközelíteni! ... a tűző napon forró aljú  kemencévé alakul át ugyan is... ott sincs árnyék...


Pozitívumok:
- nagyon szép, még tiszta, modern környezet
- sok úszómester
- átlátható, nagy, világos terek
- gyermekbarát (biztonságos medenceszélek, nem csúszik a padló)
- kellemes hőmérsékletűek a medencék, nem túl hidegek
- sok-sok szép, új napozóágy ingyenesen!
- sok öltöző, sok tusoló, sok WC, sok mosdó

Amit hiányoltunk:

- árnyék :)
- az előtérben egy alaprajz, hogy melyik típusú belépővel hová lehet bemenni és melyik medence hol van (ez nagyban segítené a jegyvásárlást, nem a pénztárosnak kellene elmondania napi kétszázszor...)
- óra kintre
- tájékoztatók, hogy az élményelemek milyen időpontokban lépnek működésbe (pl. centrifuga, hullámfürdő)

Mindenkit biztatok, hogy menjen és próbálja ki saját bőrén, és aztán jöjjön és ossza meg a tapasztalatát!


+ 1 utolsó jó tanács: Kecskemét kártyával jelentős kedvezményeket lehet szerezni, bár kicsit következetlenül használják, de ha jól számoltuk, mi összesen kb 2500 ft-ot tudtunk vele "megcsípni" 5+2 belépőnél.

Szép nyarat, itt a kánikula, irány a bícs!

Ide kattintva több infót olvashatsz az új, kecskeméti uszodáról.