Sonkás tészta bazsalikommal

Finom, nyári íz a bazsalikomtól...
Finom, husis íz a sonkától...
Finom, telítő íz a reszelt sajttól...


Elkészítés:

- a sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd egy kis laskára vágott hagymával megdinszteljük kis olajon
- ha megsült kicsit, megdinsztelődött, habarást teszünk rá lisztből és tejből
- ízesítjük sóval, borssal
- besűrűsödés után tejföllel dúsítjuk, ha kell, vízzel hígítunk az állagon

Tésztát főzünk, sajtot reszelünk, majd a szószba frissen szedett bazsalikomot tépkedünk (ízlés szerinti minél többet :)

A tésztát kiszedjük, a tésztahalom tetejére szószt kanalázunk és meghintjük reszelt sajttal.
És nagyon belakunk tőle... 10 percet pihegünk a kanapén, majd újra úgy érezzük, bele kell ennünk a maradékba...

Vigyázz, kész... abbahagyhatatlan!

Jó étvágyat hozzá!