Túrós, kolbászos házi kenyérlángos


Kicsit megpirult a kolbász- mi pont így szeretjük!

Még sütés előtt- én sütőpapírt használok a könnyebb mosogatás miatt!
Miért vennél drága pénzen, a kirakodóvásáron kenyérlángost, amikor süthetsz magad is?

Ma megosztom Veled az egyik „jollyjokerem”

Ez a házi kenyérlángos Szilvi módra.

Miért jolly joker?


- mert könnyű elkészíteni

- mert gyors elkészíteni

- mert a tészta előre elkészíthető és hűtőben 1 napig tartható

- mert a komplett kenyérlángos elkészíthető előre és a hűtőből kivéve csak kisütnöd kell

- mert bármilyen feltéttel elkészíthető, ízlés és az otthon található alapanyagok függvényében

- mert másnaposan, hidegen is kiváló

- és végül, mert mindenki szereti!!!

Íme a recept: (4 főre, full jóllakásig)

A tésztához:

- 2,5 dkg élesztőt

- csipet cukorral és

Jó szaftosan- így kihűlve sem lesz száraz a kenyérlángos!

- 2,5 dl langyos vízzel felfuttatni majd

- 50 dkg lisztet,

- 1 mk sót és

- 1 ek olívaolajat hozzáadni és az egészet jó alaposan összekeverni, gyúrni.

Ez után kb 1 órát keleszteni. Majd a tepsit kiolajozni (nagy gáztepsi ehhez az adaghoz!), és jó olajos kézzel a tésztát beledögönyözni, simogatni a tepsibe, hogy kb. egyenletes vastagságú legyen mindenhol a tészta és a tepsit „végigérje”. Ez után jöhet rá a

FELTÉT:
- 1 nagy doboz tejföl
- kikeverve 250 gramm túróval és

- 1 mk sóval

- rádarabolva 1 nagyobb vörös/lilahagymát
- majd rádarabolva 1 szál (kb 30 dkg) kolbászt

Majd a 220 fokra előmelegített sütőben kb 12 perc sütés és már készen is vagyunk!
Nos, összefolyt a nyál a szádban?

Akkor hajrá, dobd össze vacsira! Imádni fog érte a család… :)
Jó sütögetést és jó étvágyat!