Kicsit megpirult a kolbász- mi pont így szeretjük! |
Még sütés előtt- én sütőpapírt használok a könnyebb mosogatás miatt! |
Ma megosztom Veled az egyik „jollyjokerem”…
Ez a házi kenyérlángos Szilvi módra.
Miért jolly joker?
- mert könnyű elkészíteni
- mert gyors elkészíteni
- mert a tészta előre elkészíthető és hűtőben 1 napig tartható
- mert a komplett kenyérlángos elkészíthető előre és a hűtőből kivéve csak kisütnöd kell
- mert bármilyen feltéttel elkészíthető, ízlés és az otthon található alapanyagok függvényében
- mert másnaposan, hidegen is kiváló
- és végül, mert mindenki szereti!!!
Íme a recept: (4 főre, full jóllakásig)
A tésztához:
- 2,5 dkg élesztőt
- csipet cukorral és
Jó szaftosan- így kihűlve sem lesz száraz a kenyérlángos!
- 2,5 dl langyos vízzel felfuttatni majd
- 50 dkg lisztet,
- 1 mk sót és
- 1 ek olívaolajat hozzáadni és az egészet jó alaposan összekeverni, gyúrni.
Ez után kb 1 órát keleszteni. Majd a tepsit kiolajozni (nagy gáztepsi ehhez az adaghoz!), és jó olajos kézzel a tésztát beledögönyözni, simogatni a tepsibe, hogy kb. egyenletes vastagságú legyen mindenhol a tészta és a tepsit „végigérje”. Ez után jöhet rá a
FELTÉT:
- 1 nagy doboz tejföl
- kikeverve 250 gramm túróval és
- 1 mk sóval
- rádarabolva 1 nagyobb vörös/lilahagymát
- majd rádarabolva 1 szál (kb 30 dkg) kolbászt
Majd a 220 fokra előmelegített sütőben kb 12 perc sütés és már készen is vagyunk!
Nos, összefolyt a nyál a szádban?
Akkor hajrá, dobd össze vacsira! Imádni fog érte a család… :)
Jó sütögetést és jó étvágyat!