Ehetetlen gesztenye

Nemrégiben volt egy játék a SzilvaDekor Facebook oldalán. 
A 100. lájkolóhoz érve sorsoltam a hozzászólók között egy táskát és egy ékszert. 
Kriszti, aki nyerte őket, annyira örült neki, hogy cserébe küldött nekem egy gesztenyét. Na persze nem sültgesztenyét! Varrottat! 
Szemmel, szájjal, levéllel! Mérete kb egy gyermekfej nagyságú, és olyan kis pihepuha, mivel bébiplüssből varrta. 
Közzéteszem itt, hátha valaki kedvet kap a megvarrásához! 

Nagyon köszönöm az ajándékot, Kriszti!



Babaruha Milla babájának

Az úgy volt, hogy egyszercsak küldtek egy meztelen játékbabát, hogy kellene rá varrni néhány ruhát, hogy a baba új tulajdonosa, Milla, tudja majd öltöztetni. Kaptam mellé néhány igazi bébiruhát, amit szétvághattam. Ezekből lett a baba új, komplett ruházata. Szerintem nagyon édes lett, különös tekintettel a bugyogóra :)
Olyan jó volt készíteni, teljesen gyereknek éreztem magam közben...





Mindenkinek beindítja a fantáziáját…


van aki szerint MANÓSAPKA, van aki GOMBÁNAK nézi, van aki egyenest emberFÜL- MELEGÍTŐNEK használná!

Nekem személyesen is az egyik kedvencem az EDÉNYFÜL FOGÓ, rendszeresen használom, kis helyen elfér és mindig kéznél van!

Neked mi jut eszedbe róla?




Húslevesből már nem lesz hiány…


ha az összes házi vegetát felhasználom az ízesítésére, amit idén eltettem.

Elkészíteni majdnem egyszerűbb és gyorsabb, mint leírni :)

Évekkel ezelőtt akadtam erre a receptre, sajnos, már nem tudom hol.

A zöldségeket megtisztítva kell mérni, ezek után ledarálni húsdarálón vagy késes aprítóval és a sóval alaposan összekeverve üvegekbe tenni, kb. 1centit hagyva az üveg tetejétől. (Ez azért fontos, mert ha full teli teszed, a sós lé valahogy kifut, és az üveg oldalán kristályosra szárad… saját tapasztalat :))



Ez a recept ízlés szerint módosítható fűszerek hozzáadásával is akár.

Még nem késő, tegyetek el Ti is néhány üveggel!

Íme a hozzávalók:

Házi nyers „vegeta”
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg petrezselyemgyökér
  • 1 kg magvalt paprika (piros, fehér)
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg zellergumó
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg karalábé
  • 2 fej fokhagyma (nagyobb)
  • 1 csomag petrezselyem zöldje
  • 1 csomag zeller zöldje
  • 1⁄2 kg só

Favilla, fakanál, faházaspár

Egyszervolt, holnemvolt, volt egyszer egy esküvő. Az ifjú pár ismerőse szeretett volna valami egyedit ajándékozni, s így készíttetett nekik egy fakanálpárt. Némi varrással és ragasztással készültek el, remélhetőleg az ifjú párnak nagy örömet okozva!



Ajándék mézesek- házilag is elkészíthető!

Ha igazán eredeti búcsúajándékra vagy vendégajándékra van szükséged, vedd elő a régi, jól bevált trükköt: mézeskalács! 
Igen, de ezúttal modern változatban! Fényképes csoki már van, fényképes bögrét, párnát és egyéb kutyafüléket is lehet rendelni, tortát már mindannyian láttunk fotóval, de mézeskalácsot?!

Szánj rá egy kis időt, készítsd el magad, megéri!



Nincs szükség másra, mint egy adag kisütött mézeskalácsszívre (vagy más formára) és egy előzetesen, bármilyen programmal megszerkesztett fotóról készített ehető, nyomtatott ostyalapra!
Az ostyalapot interneten is meg lehet rendelni, illetve nagyobb városok cukrászdáiban is elkészítik, nem túl drágán!

Ezen kívül kell még egy adag tojásfehérjés cukormáz, nem folyósra keverve.

Elkészítés: 
1. A mézeskalácsot kisütöd, szokásos módon.
2. Az ostyát a szükséges méretűre vágod.
3. A cukormázból teszel az ostya hátára valamennyit (nem sokat), és ráragasztod vele a mézeskalácsra.
4. az ostya szélét és a mézes egyéb területeit (igény szerint) díszíted a maradék mázzal.
Ez után egy napot kell száradni hagyni.

Jó munkát és sok meglepett arcot kívánok!

További mézeskalácsokat itt, fényképes mézeseket pedig itt találhatsz.