a visszatérő nyári vendég
A könnyű, finom és gyorsan elkészülő, magával ragadó illatú lecsóra egytálételként is gondolhatunk, de a befőzött, télire eltett lecsó is eszünkbe juthat a LECSÓ említésekor.
Kedvenc nyári ételem a lecsó, mely különböző „dúsítók” felhasználásával igazán változatossá tehető.
A könnyű, finom és gyorsan elkészülő, magával ragadó illatú lecsóra egytálételként is gondolhatunk, de a befőzött, télire eltett lecsó is eszünkbe juthat a LECSÓ említésekor.
Kedvenc nyári ételem a lecsó, mely különböző „dúsítók” felhasználásával igazán változatossá tehető.
LECSÓ alaprecept:
20 dkg szalonna vagy kolbász
30 dkg hagyma
1 kg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
1 ek pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Az apróra vágott füstölt húsfélét zsírjára sütjük, a
feldarabolt hagymát ezen üvegesre pároljuk, majd a pirospaprikával megszórjuk.
A megmosott, kicsumázott és ízlés szerinti méretűre vágott paradicsomot és
paprikát rádobjuk, a zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk és saját
levében, lefödve puhára pároljuk.
Puha kenyérrel és némi tejföllel a legfinomabb!
A „dúsítók” lehetnek (ízlés szerinti mennyiségben):
A „dúsítók” lehetnek (ízlés szerinti mennyiségben):
rizs vagy apró szemű
tarhonya (előre megpárolva, vagy a lecsóban
főzve, de ekkor kell plusz vizet önteni a zöldségekhez!)
felvert tojás (mikor teljesen kész a lecsó, belekeverni és a
tojás megfőléséig óvatosan kevergetni.)
Jó étvágyat hozzá!
Következő blogbejegyzés: a télire eltett lecsó