Nyári lecsó télire
Mi fán terem a télilecsó?
Ugyanolyanon, mint a nyári :)
csak éppen el kell tenni befőttnek…
Komolyra fordítva a szót: ha rávesszük magunkat a munkára, ami vele jár, igazán hasznos társat kapunk magunk mellé a téli főzicskéhez!
A befőttlecsó bármilyen ételbe jó, amibe tennénk paprikát- paradicsomot: pörköltek, levesek, lecsós ételek (lecsós husi, rácos dolgok, stb), és persze készíthető belőle egytálétel-lecsó is.
LECSÓ télire:
X mennyiségű paprika
X/2 mennyiségű paradicsom
szalicil
A paprikát és paradicsomot megtisztítani, kicsumázni, és felszeletelni, ízlés szerinti méretűre.
Nagy lábosban felteszed főni, a paradicsom levében fog megfőni, nem kell plusz víz. Addig kell főzni, míg a paprika félig van megfőve. Ekkor befőttesüvegekbe kell mericskélni, tetejére fél mokkáskanálnyi szalicilt rakni, majd lezárva kihűlésig bedunsztolni mindenféle meleg holmiba. :)
Aztán mehet a kamrapolcra és várhatja a hűvösebb napokat!