Nyári lecsó télire


Mi fán terem a télilecsó?

Ugyanolyanon, mint a nyári :)

csak éppen el kell tenni befőttnek…

Komolyra fordítva a szót: ha rávesszük magunkat a munkára, ami vele jár, igazán hasznos társat kapunk magunk mellé a téli főzicskéhez!

A befőttlecsó bármilyen ételbe jó, amibe tennénk paprikát- paradicsomot:  pörköltek, levesek, lecsós ételek (lecsós husi, rácos dolgok, stb), és persze készíthető belőle egytálétel-lecsó is.

LECSÓ télire:

X mennyiségű paprika

X/2 mennyiségű paradicsom

szalicil

A paprikát és paradicsomot megtisztítani, kicsumázni, és felszeletelni, ízlés szerinti méretűre.

Nagy lábosban felteszed főni, a paradicsom levében fog megfőni, nem kell plusz víz. Addig kell főzni, míg a paprika félig van megfőve. Ekkor befőttesüvegekbe kell mericskélni, tetejére fél mokkáskanálnyi szalicilt rakni, majd lezárva kihűlésig bedunsztolni mindenféle meleg holmiba. :)

Aztán mehet a kamrapolcra és várhatja a hűvösebb napokat!